Lite babyspenat, som fick åka i mot slutet, gav rätten lite färg :)
Thaikyckling
4 portioner
500 g kycklingfilé
olivolja och smör till stekning
500 g wokgrönsaker
1 burk (400 ml) kokosmjölk
1 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
3-4 cm färsk ingefära
Salt
Svartpeppar
Babyspenat
Babyspenat
Till servering
Basmati- eller jasminris
Gör så här
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar
Stek dem i en stekpanna med olivolja och smör tills de fått fin färg
Salta och peppra
Lägg kycklingen åt sidan på en tallrik
Skala och riv den färska ingefäran
Tillsätt ev mer olivolja och smör och fräs wokgrönsakerna efter
anvisningarna på förpackningen
anvisningarna på förpackningen
Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan
Blanda ner sambal oelek och ingefäran som får fräsa med en stund
Tillsätt fond och kokosmjölk och låt puttra ihop några minuter
Smaka av med salt och pepar och ev med mer sambal oelek och ingefära
Tillsätt babyspenat
Tillsätt babyspenat
Älskar thaimat. Trevligt när det är enkelt. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaHittade hit av en slump och föll över detta recept som låter som en given middag i veckan. Tack för detta! Nu ska jag span vidare på din blogg.
SvaraRaderaHa en riktigt skön vecka :)
Kul att du hittat hit! Välkommen! Uppskattar du snabb och enkel vardagsmat så hittar du säkert fler intressanta recept här i Min Lilla Kokvrå. Hoppas vi hös igen!
Radera