Crostini med getost och fikonkompott
ca 12 stycken
0,5 baguette
2 msk smör
100 g bredbar getost, t ex Chavroux
Timjan
Fikonkompott
0,5 dl vatten
0,5 dl rödvinsvinäger
0,5 dl torkade tranbär
0,5 dl torkade aprikoser, hackade
1 rödlök, strimlad
8 färska fikon
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk honung
1 vitlöksklyfta, grovt hackad
3 timjankvistar, repade
0,25 tsk salt
0,5 dl pinjenötter, torrostade
Svartpeppar
Gör så här
Koka upp vatten och vinäger i en kastrull
Lägg i tranbär och aprikoser och låt sjuda någon minut
Ställ åt sidan och låt svalna
Vänd runt strimlad rödlök och hela fikon i en skål med vinäger, olivolja, honung, vitlök, timjan och salt
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper
Tillaga mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter, tills lök och fikon mjuknat
Låt svalna
Hacka fikon och lök grovt
Blanda med tranbär, aprikoser och grovhackade pinjenötter
Smaka av med salt och peppar
Skär baguetten i 1 cm-skivor
Stek skivorna gyllene på båda sidor i smör
Bred getost på bröden
Klicka på fikonkompott
Garnera med timjan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar