fredag 25 december 2015

Juldagens stilla lunk med middagstips


 Juldagen; en mellandag i stilla lunk. 
Vi smälter julmaten och laddar för nya äventyr imorgon.
Tänkte påminna om decembers månads middagstips som har temat vardagsmat, vilket var precis vad vi åt idag. Ett välkommet avbrott mellan julborden.
Har ni börjat planera för nyårsfesten ännu, förresten?
Hur som helst så kommer här receptet på grönsaksgratängen vi åt idag och länken till månadens middagstips om ni skulle vilja bidra med ett vardagsrecept.
Önskar er en fin och fridfull fortsättning på julen!

 
 Grönsaksgratäng med bacon
4 portioner

750 g frusen grönsaksblandning
ca 300 g bacon
3 ägg
1 tsk salt
1 tsk pepparmix
2 dl mjölk
1 dl lagrad riven

Gör så här
Tina grönsakerna
Koka grönsakerna i lättsaltat vatten i 5 minuter
Häll av vattnet och häll grönsakerna i en ugnsfastform
Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper
Klipp baconet i mindre bitar och fördela på grönsakerna
Vispa ihop ägg, mjölk, hälften av osten, salt och peppar
Häll på grönsakerna
Avsluta med resten av den rivna osten
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter

Lämna ditt bidrag HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar