måndag 4 januari 2016

Franskt kryddbröd till ost


Kanske ni har ostar av olika dess slag kvar efter nyårsfirandet som ni inte riktigt vet vad ni ska göra med. Varför inte ta och baka franskt kryddbröd och servera till ostarna?! Kan ju passa nu till trettondagsafton. Brödet liknar mer en kaka än ett bröd i konsistensen och påminner om pepparkaka i smaken, och det vet vi ju hur bra det passar ihop, pepparkaka och ädelost...
Recept från boken Från brasseri till franskt lantkök.

Franskt kryddbröd
ca 30 små bröd

3 dl vatten
1,2 dl socker
2 dl honung
5 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
1 citron, rivet skal
1 apelsin, rivet skal
1 msk malen kanel
1 msk malen stjärnanis
Salt
375 g smör, rumsvarmt

Gör så här
Blanda vatten, socker och honung i en bunke
Blanda mjöl, bikarbonat och citron- och apelsinskal, kanel,stjärnanis och lite salt i en annan bunke
Blanda bunkarnas innehåll
Dela smöret i mindre bitar och vänd ner mot slutet
Fördela smeten i bull- eller muffinsformar
Grädda i ugn i 180 grader i 30-40 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar