måndag 25 januari 2016

Vegetarisk kalops med äppelsallad på toppen

Eller grönsaksgryta smaksatt med kryddpeppar och lagerblad, 
därav smakupplevelsen kalops, men utan kött. 
Funkar för mig, men har googlat runt lite och sett flera vegetariska recept på kalops med sojagrytbitar i.
Kan vara ett tips...

Vegetarisk kalops med äppelsallad
4 portioner

2 gula lökar
500 g palsternacka
500 g potatis
500 g morot
1 msk kryddpeppar
3-4 lagerblad
8 dl grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Ev maizena att reda av grytan med

Äppelsallad
2 äpplen, grovrivna
1 rödlök, finhackad
1 dl valnötter, grovhackade
3 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 dl persilja, hackad
Salt
Peppar

Gör så här
Börja med äppelsalladen
Krama ur vätskan från de rivna äpplena
Blanda alla ingredienserna i en skål
Smaka av med salt och peppar
Låt stå en stund innan servering
Skala och hacka löken grovt
Skala rotfrukterna och skär dem i 2 cm stora bitar
Hetta upp en gryta med olja och fräs löken mjuk
Tillsätt rotfrukter, kryddpeppar och lagerblad
Låt fräsa en kort stund
Tillsätt buljong och krydda med salt och peppar
Koka upp
Låt koka utan lock på medelvärme i ca 25 minuter, tills rotfrukterna är mjuka
Smaka av med salt och peppar och red ev av grytan med maizena
Servera den vegetariska kalopsen med en klick äppelsallad på toppen




1 kommentar: