Välkommen!

fredag 4 mars 2016

Fredagsfeeling med Henrik Fexeus

Ikväll efter jobbet bär det av till grannstaden Linköping och deras Konsert och kongress för god mat och föreställning med Henrik Fexeus, ni vet han som kan läsa andras tankar. Ska bli intressant och se hur han lyckas få till en underhållande och medryckande föreställning om tankeläsning. Jag har inga som helst förväntningar på föreställningen, förutom möjligtvis att den är så pass underhållande så jag inte somnar ;) så jag går dit med helt öppna sinnen.
Nu tror jag ju inte på riktigt att det Henrik Fexeus pysslar med är ren tankeläsning, utan att det egentligen handlar om att lära sig tolka och förstå varför folk gör som de gör, och vad som får dem att göra det. Jag tror helt enkelt att det handlar om inlevelseförmåga.


Att kunna skapa inre bilder av andras tankar.
Att förstå hur andra tänker, är viktigt för att kunna förstå deras handlingar.


Vi har alla olika erfarenheter från livet som gör att vi tolkar situationer vi hamnar i på olika sätt. Vi har också våra inkörda tankebanor som vi lätt hamnar i, men om man tränar sin inlevelseförmåga så väljer man kanske en annan tankebana. 
Tänk dig att du går på stan och får se en gammal bekant på andra sidan gatan och ropar: Hej! men den andra personen svarar inte. I den här situationen reagerar vi olika. Vissa upplever att personen i fråga inte vill se dem och då dömer de sig själva och känner sig värdelösa. Andra dömer istället den andra personen och tycker den är otrevlig. Det tredje alternativet är att en del tolkar det som att personen är stressad och bekymrad.Ha en fin, fin fredag!

1 kommentar:

  1. Så spännande det låter. Kommer säkert bli intressant och givande. Ha en härlig fredag Kram Pernilla

    SvaraRadera