Ett perfekt alternativ i stroganoffen istället för biff eller falukorv. Jag använde mig av Ingelsta kalkons egna recept som fanns på baksidan av förpackningen,
och tipsad om receptet blev jag hos Livsnjutarnas gourmetkök, som för övrigt är en av de mest inspirerande matbloggarna, enligt mig. Väl värd ett besök!
Kalkon stroganoff
4 portioner
450 g strimlad kalkonlårfilé
2 st gul lök, hackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
150 g champinjoner
3 msk tomatpuré
3 dl creme fraiche
3 tsk skånsk senap
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Persilja
Gör så här
Bryn kalkonstrimlorna i matfett med löken
Dela champinjonerna och låt dem fräsa med
Tillsätt tomatpuré, senap och creme fraiche
Låt det koka en stund på svag värme
Tillsätt vatten om stroganoffen känns för tjock
Smaka av med salt och peppar
Strö över hackad persilja
Vill man göra en helt vegetarisk stroganoff
hittar man ett recept på halloumi stroganoff HÄR.
Tusen tack för de snälla orden om oss, du är för gullig du! Stor kram på dig och ha en underbar påskvecka. Roligt att du gillade stroganoffen.
SvaraRaderaoch jag menar det... :)
RaderaÖnskar er en riktigt god och glad påsk!