Omelett med köttfärs i ugn
4 portioner
Omelett
4 ägg
o,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0,5 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk oregano
0,5 tsk salt
Köttfärsröra
400 g köttfärs
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
Täcke
2 dl ost, riven
1 dl grädde
0,25 dl naturell crème fraiche
0,25 dl smaksatt crème fraiche
8 cocktailtomater, halverade
Gör så här
Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna
Tillsätt köttfärs och bryn tills den är genomstekt
Häll i vattnet, tomatpurén och smaksätt med salt och kryddor
Låt puttra tills vätskan kokat bort
Vispa äggen med grädde och oregano
Häll i en smord gratäng form
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter
Ta ut formen och lägg på köttfärsröran
Höj ugnstemperaturen till 225 grader
Blanda grädde, crème fraiche och ost i en bunke
och häll över köttfärsen
och häll över köttfärsen
Fördela cocktailtomaterna över omeletten
Grädda i ytterligare ca 10 minuter, tills osten smält och fått lite färg
En annan rätt att ta till när man rensar kyl och frys är soppa med sting.
Så bra att kunna använda det man har till en helt ny rätt. Ser gott ut. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaVi slänger generellt på tok för mycket mat i vårt samhälle idag, så jag tycker man kan lägga lite extra tid och engagemang på att försöka hitta något användningsområde för det man har i kyl och frys innan det åker i soporna.
RaderaKram Birgitta