måndag 2 maj 2016

Köttfärsgryta med röd curry

Vardag igen, och vanligt förekommande till vardags, iaf här hemma, är köttfärs. Men istället för köttfärssås eller köttfärsbiffar blev det idag en köttfärsgryta med asiatiska smaker. Riktigt gott!

Köttfärsgryta med röd curry
4 portioner

500 g köttfärs
1 röd paprika
2 små gul lök
ca 2,5 tsk röd currypasta
1 msk ingefära pulver
Saften från en lime
1 burk vattenkastanjer
1 burk kokosmjölk
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
1 tsk salt
Till servering
Ris

Gör så här
Skala löken
Skär paprika och lök i bitar
Bryn färs och lök
Blanda i currypasta och ingefära
Pressa i limesaft
Lägg i paprika och vattenkastanjer
Låt bryna lite till
Häll i kokosmjölk, creme fraiche och soja
Låt koka ihop
Smaka av med salt

1 kommentar:

  1. Gillar den asiatiska smaken på mat. Såg i ditt förra inlägg så mycket du fick gjort i helgen. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera