lördag 18 juni 2016

Rabarberpaj med kanel och mandelmassa



Idag blev det paj till fikat. 
Närmare bestämt en rabarberpaj med ett sprött täcke av mandelmassa.


Rabarberpaj med kanel och mandelmassa

400 g rabarber
0,75 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
Pajtäcke
150 g mandelmassa
75 g smör
0,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
0,5 dl kokos

Gör så här
Skölj rabarber och skär i bitar
Lägg rabarbern i pajform
Strö över socker, potatismjöl och kanel
Riv mandelmassan grovt och 
rör med elvisp ihop den med smör, mjöl och vaniljsocker
Tillsätt ägget och rör ihop till en jämn smet
Klicka smeten över rabarbern och bred ut
Strö över kokos
Grädda pajen i 200 grader i ca 20 minuter

Mer rabarber!






 

Äntligen har vi fått lite regn!

2 kommentarer:

  1. Vilken smarrig paj ! Alltid gott med paj till fikat . Här har också kommit regn och det var efterlängtat .
    Kram Erika

    SvaraRadera
  2. Låter god. Här hR också regnat. Men nu vill jag ha fint väder igen. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera