Picassostatyn vid inloppet till Kristinehamns hamn |
På vår road trip gjorde vi ett stopp i Kristinehamn och övernattade hos svärfar.
Där bjöds det på grillad torsk med grillade grönsaker. Smakade hur bra som helst!
Torsk i foliepaket
4 portioner
4 portionsbitar torsk à ca 150 g
ca 2 msk flytande smör- och rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm citronpeppar
2 gula lökar
2 morötter
Grön sparris
Rosmarin
Persilja
4 ark folie ca 30x40 cm stora
Tillbehör
Grillad blomkål
Grillad sparris
Grillad gul lök
Gör så här
Klipp ut och lägg foliearken bredvid varandra
Lägg en bit torsk på varje ark
Krydda med salt och peppar
Skala och skiva löken
Skala morötterna och gör tunna remsor med skalaren
Fördela lök och morot över torsken
Avsluta med en kvist rosmarin, lite persilja och en sparris i varje paket
Ringla till sist över flytande smör- och rapsolja
Vik folien över och gör paket
Grilla foliepaketen i ca 15 minuter, innertemperatur på torsken ca 52 grader
4 portionsbitar torsk à ca 150 g
ca 2 msk flytande smör- och rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm citronpeppar
2 gula lökar
2 morötter
Grön sparris
Rosmarin
Persilja
4 ark folie ca 30x40 cm stora
Tillbehör
Grillad blomkål
Grillad sparris
Grillad gul lök
Gör så här
Klipp ut och lägg foliearken bredvid varandra
Lägg en bit torsk på varje ark
Krydda med salt och peppar
Skala och skiva löken
Skala morötterna och gör tunna remsor med skalaren
Fördela lök och morot över torsken
Avsluta med en kvist rosmarin, lite persilja och en sparris i varje paket
Ringla till sist över flytande smör- och rapsolja
Vik folien över och gör paket
Grilla foliepaketen i ca 15 minuter, innertemperatur på torsken ca 52 grader
Låt torskpaketen vila vid sidan av medans tillbehören grillas
Ringla olja över grönsakerna och salta och peppra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar