lördag 6 augusti 2016

Grillade kycklingspett med jordnötssås


Har ni grillat mycket i sommar? Vad är din favorit på grillen.
De här kycklingspetten med en asiatisk touch blev riktigt goda, och så provade vi att fritera nyheten rotfruktsstrips till. Kan rekommenderas.

Kycklingspett
4 portioner 
8 spett

700 g kycklingfilé
0,5 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
2 msk ketjap manis
1 msk soja
1 msk sesamolja
Salt
Vitpeppar
1 msk rapsolja

Gör så här
Skär kycklingen i avlånga bitar
Finhacka chili och riv vitlöksklyftan
Blanda chili, vitlök, ingefära, ketjap manis och soja i en skål och lägg ner kycklingen
Låt stå och dra 10 minuter
Trä sedan upp kycklingbitarna på spett
Salta och peppra
Grilla eller stek spetten i ugn, 175 grader, i ca 20 minuter

Jordnötssås
4 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1rödchili
100 g jordnötter
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk
2 tsk limesaft
Salt
Vitpeppar

Gör så här
Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili
Hacka jordnötterna
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och chili
Tillsätt kokosmjölken och koka upp
Låt koka i 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar
Mixa såsen och späd ev med vatten för tunnare sås


Här hemma kommer det stora, årliga kusinslaget gå av stapeln idag :)
Femkamp och grillat står på programmet.

Vad har du för planer för dagen?

Trevlig lördag!


1 kommentar:

  1. Så gott. Trevligt med femkamp. Hoppas du får en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera