söndag 7 augusti 2016

Gurksallad med mozzarella och rädisor

Idag går det inte i många knop...
Tänkte dela med mig av ett recept på en sallad jag gjorde en av alla gånger vi grillade på semestern. En varm sommardag behövs det inte så mycket mer än en sallad till grillbiten. 

Gurksallad med mozzarella och rädisor 

2 gurkor
2 vitlöksklyftor
1 nypa chiliflakes
0,5 tsk salt
0,5 tsk socker
2 msk limesaft
2 msk olivolja
1 knippa rädisor
0,5 kruka basilika
0,5 kruka mynta
Svartpeppat
1-2 mozzarellaostar

Gör så här
Skala gurkorna och dela dem på längden
Gröp ur kärnhuset och skiva i halvmånar
Skala och krossa vitlöksklyftorna
Blanda gurka, vitlök, chiliflakes, salt, socker och 1 msk limesaft 
i dubbla plastpåsar och knyt åt
Skaka och kläm på påsen så gurkan vätskar sig.
Låt vila i rumstemperatur i minst 15 minuter
Låt gurkblandningen rinna av och spara 2 msk av vätskan och 
vispa ihop med 1 msk limesaft och 2 msk olivolja
Skölj och dela rädisorna och blanda med dressing och örter i en skål
Smaka av med salt och peppar
Lägg upp allt på ett fat och riv mozzarellaosten i bitar och fördela över salladen


2 kommentarer:

  1. Skulle kunna leva på sallader. Det är så gott. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Det där låter onekligen gott! Liza

    SvaraRadera