måndag 22 augusti 2016

Rödspätta och Kalles kaviar i en gratäng

En fiskrätt i barnens smak som passar perfekt att starta upp veckan med. 

Kaviar- och purjolöksgratäng
4 portioner

600 g rödspätta
Salt
Vitpeppar
0,5 purjolök
1 msk smör
2 dl grädde
0,5 dl Kalles kaviar
0,5 fiskbuljongtärning
2 dl riven ost
Till servering
Kokt, pressad potatis

Gör så här
Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda
Salta och peppra och rulla ihop
Lägg rullarna i en smord, ugnsfast form
Hacka purjolöken fint
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn purjolöken i några minuter
Tillsätt grädde, kaviar och smula över fiskbuljongtärningen
Låt koka ihop några minuter och häll sedan såsen över fiskrullarna
Fördela fisken över fisken
Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills osten fått färg


1 kommentar:

  1. Älskar fisk. Kan tro att sältan i kaviaren är en bra kombo. Hoppas dina anemoner trivs bättre när ni har flyttat dem. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera