onsdag 9 november 2016

Allt-i-ett! Ris- och kycklinggratäng till vardags


Allt-i-ett! Hur smidigt som helst till vardags
Särskilt om man har rester av ris och kyckling kvar i kylen.


Ris- och kycklinggratäng
2-3 portioner

Kokt ris
ca 350 g kyckling, tillagad
1 dl creme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
0,5 dl sweet chilisås
1 bit purjolök, strimlad
Salt
Svartpeppar
Ev riven ost
Cocktailtomater, halverade
Hackad persilja

Gör så här
Lägg kokt ris i botten på en smord ugnsfast form
Fördela bitar av stekt/grillad kyckling över riset
Blanda creme fraiche, sweet chili, grädde och purjolök i en skål
Krydda efter smak
Häll blandningen över kycklingen
Strö ev över lite riven ost
Gratinera i ugn i 200 grader i ca 20 minuter
Fördela cocktailtomater över gratängen och ställ in ytterligare ca 5 minuter i ugn, så tomaterna blir ljumna
Strö persilja över gratängen innan servering



5 kommentarer:

  1. Du glömde ananasringarna! ;-)

    SvaraRadera
  2. Tack för middagen, vi hade alla ingredienser hemma, det blev jättegott, men vad skulle man göra med ananasringarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara jag som blev nostalgisk, flygande jakob :-D

      Radera
  3. Praktiskt och lättlagat, vilket jättebra tips!

    SvaraRadera