Fortsätter på gårdagens tema att äta mer artegen kost och delar med mig av ett recept på laxburgare med gryn- och rotfruktssallad till er.
Gryn-och rotfruktssallad
4-6 portioner
1 pkt Zeta 5 gryner
Ca 1 kg blandade rotfrukter
200 g vindruvor, halverade
20 g pinjenötter, rostade
2 nävar rucola
Ett knippe färsk basilika
150 g fetaost
2 msk rapsolja
2 tsk limesaft
Salt
Gör så här
Skala och skiva rotfrukterna tunt med mandolin
Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt
Häll över rapsolja och salta
Rosta rotfrukterna i ugn i 200 grader i ca 15 minuter,
tills de är mjuka med tuggmotstånd
Koka upp rikligt med saltat vatten och koka grynen i 8-10 minuter,
rör om då och då
Låt grynen rinna av i durkslag
Häll grynen i ett stort fat
Vänd ner de rostade rotfrukterna, basilikan, rucolan och limesaft
Strö över vindruvor, pinjenötter och smulad fetaost
Laxburgare
4 portioner
500 g laxfilé, tinad
1 ägg
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1-2 krm chilipulver
0,5 tsk torkad ingefära
1 vitlöksklyfta
1 lime, saften
Rapsolja
Smör
Gör så här
Mixa laxfilé med skalad vitlök, ingefära, chilipulver, salt, peppar, ägg och
limesaft till en smet
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek burgare
Smeten är ganska lös så det lättaste är att klicka i färsen
i pannan med hjälp av en sked
Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor
Sänk värmen och låt dem bli helt genomstekta
Mangodressing
2 dl matyoghurt
3 msk mango chutney
0,5 tsk sambal oelek
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Blanda yoghurt med mango chutney och sambal oelek
Smaka av med salt och peppar
Alla i familjen är dock inte lika med på noterna när det gäller att äta artegen kost,
så för den som ville fanns det även hamburgerbröd till laxburgaren.
Låter gott. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera