torsdag 1 juni 2017

Italiensk delikatesstårta


En tårta på medelhavsvis. Perfekt på buffébordet.

Italiensk delikatesstårta
12-15 bufféportioner

275 kavring
75 g smält smör
2 msk hackad timjan
Fyllning
4 gelatinblad
3 dl gräddfil
2,5 dl färskost med vitlök och örter
0,5 dl hackad basilika
1 strimlad, kryddad stekt kycklingfilé, 
funkar även med färdiggrillad kyckling
0,5-0,75 dl grovt hackad, väl avrunnen grillad paprika
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
Garnering
12-15 skivor parmaskinka
50 g skivad salami
6-7 cocktailtomater
1 klyfta rödlök
Basilikablad

Gör så här
Skär av kanterna på brödet
Dela det i mindre bitar och smula ihop det i en matberedare 
eller med en mixer med smöret och timjan
Packa massan i en form med löstagbar botten, 
ca 24 cm i diameter och ställ kallt
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter
Rör samman gräddfil och färskost
Blanda i övriga ingredienser och smaka av med kryddor
Ta upp gelatinbladen och smält med 2 msk vatten
Låt svalna något
Tillsätt lite av den inte allt för kalla fyllningen över bottnen i formen
Ställ kallt tills den stelnat, 
minst ca 3 timmar, gärna över natten
Garnera tårtan innan servering


3 kommentarer:

  1. Så trevligt att bjuda på en sån. Ha en fin helg Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Den lät ju väldigt spännande, får testa den här hemma någon gång. Hur får du inspiration till all rolig mat du lägger upp?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inspiration är inte svårt att få genom tidningar, kokböcker,tv-program och bloggar, problemet är att få tiden att räcka till för att laga allt spännande och gott och därför behöva välja vad jag helst vill testa.

      Radera