En enkel dessert som passar till vårens och sommarens alla tillställningar.
Vaniljdessert med jordgubbar
8-10 mindre portioner
2 vaniljstänger
2,5 dl vispgrädde
3-4 msk florsocker
500 g rysk yoghurt
1-2 l jordgubbar
Topping
1 knippe färsk mynta
Finrivet skal av 0,5 lime
3 msk socker
Gör så här
Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna
Lägg dem och vaniljstängerna i en kastrull med 1 dl grädde och florsocker
Sjud på svag värme, ca 5 minuter
Låt kallna och sila
Vispa resterande 1,5 dl grädde och blanda med yoghurt och vaniljgrädde
Söta ev med socker efter smak
Bottna glas med vaniljyoghurten och täck med jordgubbar,
använd gärna sprits för att inte kladda ner kanterna på glasen
Hacka myntan fint och mortla ihop med limeskal och socker
Strö det över jordgubbarna i glasen
Sjung om studentens lyckliga dar... |
Om ett år är det dags här hemma igen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar