Servera den på ägghalvor eller på en bit knäckebröd.
Ägghalvor med laxröra
6 portioner
6 hårdkokta ägg
0,5 rödlök
250 g varmrökt lax
2 msk hackad dill
200 g naturell färskost
Salt och peppar
Gör så här
Skala och dela de kokta äggen
Skala och finhacka löken
Rör ihop lax, färskost, dill och lök
Smaka av med salt och peppar
Toppa ägghalvorna med laxröran
Garnera med klippt gräslök och rödlök
Krämig vitlökssill
4-6 portioner
1 förp 5-minuterssill
100 g naturell färskost
0,5 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 tsk flytande honung
Gör så här
Låt silen rinna av
Blanda färskost, creme fraiche och honung
Pressa i vitlöken
Vänd ner sillen
Förvara sillen i en burk i kylskåp
Låt gärna sillen stå kallt ett dygn innan servering
Fläder- och citronsill
4-6 portioner
1 förp 5-minuterssill
1 dl konc flädersaft
1 citron,
saften från halva
1 tsk hel svartpeppar
Gör så här
Blanda lagen från sillen med flädersaft och saften från en halv citron
Skiva en halv citron i tunna skivor
Varna sill och citron i en burk
Häll över lagen och tillsätt svartpeppar
Förvara sillen i kylskåp
Låt gärna sillen stå kallt ett dygn innan servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar