lördag 10 juni 2017

Grön ärtröra med pepparrot

En skönt grön ärtröra baserad på frysta gröna ärter
Och fega inte med pepparroten - det är den som är grejen.
Servera ärtröran som här med tonfisk i vatten till mellanmål, eller till ugnsbakad lax
eller varför inte som en dipp till grönsaksstavar.

Grön ärtröra med pepparrot
ca 3 dl röra

250 g frysta gröna ärter
1 dl keso
1 msk pressad citronjuice
ca 2-3 msk färsk pepparrot
2 krm salt

Gör så här
Koka ärterna i lättsaltat vatten, ca 2 minuter
Spola med kallt vatten och låt rinna av
Mixa ärter, keso, citronjuice och pepparrot slätt med stavmixer
Smaka av med salt

1 kommentar:

  1. Det här måste jag testa! Gör gärna grön ärtröra på bara gröna ärtor och smaksätter efter sug men har faktiskt aldrig testat med pepparrot.

    SvaraRadera