Hur enkelt är det inte att koka soppa till middag?
Och med en rabarberpaj till efterrätt går man garanterat mätt från bordet.
Potatis- och purjolökssoppa
4 portioner
1 purjolök
8 potatisar
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Salt och peppar
Gör så här
Ansa, skölj och skiva purjolöken
Skala potatisen och skär den i 2-3 cm stora tärningar
Fräs purjolöken i olja i en kastrull och tillsätt potatisen
Häll i vatten, buljongtärningar, grädde och mjölk och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter
Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar
Busenkel rabarberpaj
ca 5 stjälkar rabarber, skurna i bitar
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smör, smält
Gör så här
Fyll botten på en smord pajform med rabarberbitarna
Rör ihop socker, mjöl, bakpulver och ägg
Smula blandningen över rabarbern
Häll över det smälta smöret
Grädda i ugn i 200 grader i ca 20 minuter, tills pajen fått lite färg
Servera med glass eller vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar