fredag 28 juli 2017

Kreolsk gryta med fläskfilé och kabanoss

Igår bjöd mannen på kreolsk gryta till middag. Det var mycket godsaker i den så det smakade mycket bra.
Idag är det jag som ska stå för maten och det kommer bli kalkonfärs med asiatiska smaker till fredagsmyset

Önskar er en fin fredag och trevlig helg!

Kreolsk gryta
ca 6 portioner

ca 450 g fläskfilé
4-6 st kabanoss
1 burk syltlök, liten
1 burk cornichons, liten 
(eller ättiksgurka)
1 dl oliver
Vitlöksklyftor efter smak
ca 4 msk mangochutney
Salt
Pepparmix
Vetemjöl till redning
3,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mjölk
2 msk worcestersås
Ev lite soja för färgens skull

Gör så här
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor
Skär korven i skivor
Sila av syltlök, gurka och oliver
Fräs snabbt upp korven i en gryta
Ta upp den
Bryn fläskfilén
Salta och peppra
Pressa ner vitlök och pudra över mjöl
Lägg i korven och vänd ner syltlök, gurka och oliver
Häll på grädden, mjölk och worcestersås
Klicka i mangochutney
Låt grytan puttra i 5 minuter
Smaka av med ev soja och mer salt och peppar
Servera med pressad potatis eller ris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar