Då tänker jag ta dagen som den kommer. Luffa runt i raggsockor, ta en promenad i friska luften och förhoppningsvis få lite energi från solen.
Vad har du för planer?
Förra helgen gjorde jag supergoda kycklingben med karamellig glaze.
Kanske du vill testa dem? Receptet kommer här...
Glazerade kycklingben
3-4 portioner
1 kg kycklingben
1,5 L vatten
2 msk ättiksprit
1 lök, i kvartar
2 lagerblad
1 msk salt
Glaze
1 dl ljus sirap
0,5 dl japansk soja
1,5 tsk torkad ingefära
1 tsk sesamolja
Gör så här
Koka kycklingbenen i en stor kastrull med
vatten, ättiksprit, lök, lagerblad och salt i 45 min
Lyft upp kycklingen och lägg åt sidan
Koka ihop alla ingredienser till glazen till en sirapslik konsistens
Ta bort skinnet från kycklingbenen och pensla på glazen
Rosta i ugnen i 225 grader i 7 minuter
Servera förslagsvis potatisgratäng till. Recept!
Receptet på den gröna salladen hittar du här.
Mot helgen...
Vad gott det låter när man läser ingredienserna!
SvaraRaderaHa en fortsatt fin helg!
Kram Jenny
Riktigt goda blir de :)
RaderaFin lördagskväll!
Kram