söndag 28 januari 2018

Hamburgare med ädelost och päron

Jag stekte hamburgare till lunch idag. Och inspirerad av Milla bytte jag ut de annars obligatoriska hamburgertillbehören senap, ketchup och hamburgerdressing mot ädelost, päron och majonnäs istället. 
Päron och ädelost är ju en klassisk kombination och ost och kött är ju aldrig fel, 
så en hamburgare med ädelost och päron kan ju inte bli annat än lyckad. Gott!


Hamburgare med ädelost och päron
4-6 st

600 g nötfärs
0,5 tsk salt
Svartpeppar
Ädelost
Päron
Lök
Majonnäs
Sallad
Hamburgerbröd

Gör så här
Blanda färsen med salt och peppar och forma till biffar
Stek dem ca 2 minuter på varje sida
Fördela ädelost på biffarna när de precis börjar bli färdiga så osten blir lite varm
Hyvla päron tunt och lägg på osten
Lägg biffarna mellan två hamburgerbröd med sallad, skivad lök och majonnäs
Majonnäsen kryddade jag lite extra med vitlökspulver och pepparmix


1 kommentar: