Men jag kunde ju inte låta bli att provsmaka... :) Mums!
Recept från kokboken Eat clean
Glutenfria frallor
12 stycken
3,5 msk fiberhusk
5 dj vatten eller mjölk
2 msk olivolja
1 tsk salt
2,25 dl havregryn
2,25 dl rismjöl
2,25 dl bovetemjöl
Frön att strö över
Gör så här
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk
Blanda ordentligt och låt stå och svälla i minst 20 minuter
Vispa gelblandningen med ballongvisp så
att så mycket luft som möjligt kommer in i den
Det är det här som gör frallorna så luftiga
Tillsätt olivolja och salt
Vänd ner havregrynen och rör om
Blanda rismjöl och bovetemjöl i en bunke
Tillsätt det mesta av mjölblandningen i smeten och arbeta in den med fingrarna
Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens
Det ska vara lite kladdigt
Forma degen till bullar
Pensla med olivolja och strö över frön
Ugnsgrädda i 200 grader i 45-60 minuter mitt i ugnen
Ser riktigt gott ut
SvaraRaderaKram Milla