Kokade på tok för mycket ris häromdagen till fisk- och skaldjurspannan
så idag blev det kassler- och rislåda till middag.
3 portioner kokt ris
250 g kassler
0,5 st purjolök
1,5 dl grädde
0,5 dl majonnäs
0,25 dl chilisås
ca 100 g riven ost
Gör så här
Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.
Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.
Lägg riset i en ugnsform.
Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.
Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.
Fördela osten jämnt ovanpå.
Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken.
Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke.
Lägg riset i en ugnsform.
Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om.
Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över.
Fördela osten jämnt ovanpå.
Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin
färg, ca 20-25 minuter.
Servera med en sallad eller kokt broccoli eller blomkål.
Servera med en sallad eller kokt broccoli eller blomkål.
Ha Ha! En klassiker ju. Älskar allt i en form. Så smidigt. Kraaam Pia
SvaraRadera