måndag 22 januari 2018

Grön sallad som passar till kyckling

En måltid är inte komplett utan en sallad eller grönsak av något slag. Håller ni med? 
Det är inte alltid jag skär och blandar till en sallad men jag försöker alltid lägga upp någon form av grönsak på tallriken, typ rivna morötter eller paprika, gurka och tomat skurna i stavar och klyftor.


Frysta ärtor, bönor och grönsaker är bra att ha på lut i frysen som komplement till en middag. Bara att värma upp några minuter i mikron med någon matsked vatten.


Grön sallad
4 portioner

1 avokado
2 kiwi
6 dl riven vitkål
1 nypa salt
1 lime, saften

Gör så här
Mosa avokadon
Skala och riv kiwin grovt
Blanda avokadoröran med den rivna vitkålen
Smaka av med salt och limesaft


Vill man inte ha en grön sallad till kycklingen så passar en gul sallad minst lika bra :)


2 kommentarer:

  1. Jag tänker ofta att jag alltid ska ha någon slags grönsak/ rotfrukt/ råkost på min tallrik varje dag. Fast jag måste säga att jag ibland missar mitt egna motto. Olika varianter är kul att duka upp, så det inte alltid blir samma gamla grönsallad på tallriken
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det roligare med variation. Ett sätt att variera sin grönsallad är att ha frukt i salladen, som vindruvor, melon eller granatäpple.
      Blir hur gott som helst. Och som kontrast till det söta, fetaost. Mums!
      Kram Birgitta

      Radera