Visst är allt i en form tacksam mat på en vardag!?
Kassler- och rislåda
6 portioner
6 portioner kokt ris
0,5 kg kassler, tärnad
1 gul lök, strimlad
1 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 dl majonnäs
0,5 dl chilisås
0,5 tsk salt
2 krm svart peppar
200 g riven ost
Gör så här
Rör ihop creme fraiche, mjölk, majonnäs och chilisås i en bunke
Lägg riset i en stor ugnsfast form
Lägg på lök och kassler och rör om
Häll creme fraiche-blandningen över
Fördela den rivna osten ovanpå
Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader tills den fått fin färg,
ca 15 minuter om riset är varmt,
ca 10 minuter ytterligare om riset förberetts och förvarats i kylen
ca 15 minuter om riset är varmt,
ca 10 minuter ytterligare om riset förberetts och förvarats i kylen
Så enkelt det låter. Jag gillar när det går snabbt . Ser gott ut. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaEn rätt även den mest oerfarna kocken skulle klara av :)
RaderaAmen på det. Låter gott det här!
SvaraRaderaTack för recept.Lagade det idag och det blev verkligen super gott :)
SvaraRaderaVad roligt att du gillade receptet, och att du talar om det :) Tack!
Radera