söndag 20 maj 2018

Ugnsstekt spätta med couscous och äpple

Helt otroligt vilken försommar vi har! Njuter varenda sekund och försöker vara ut så mycket som möjligt. Och som jag tjatat om tidigare så är det snabbt och lätt som gäller i matväg, så man slipper stå i köket allt för länge.
Ugnsstekt spätta är en sån rätt.

Ugnsstekt spätta med couscous och äpple
6 portioner

400 g spättafilé
0,5 tsk spiskummin
2 krm salt
1,5 msk rapsolja
Smör
6 dl couscous
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 äpplen
0,5-1 gurka
Isbergssallad
3 dl creme fraiche
citron, saften
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Lägg spättafiléerna i en ugnsfast form eller ugnsplåt med bakplåtspapper
Krydda med spiskummin samt salt efter smak
Ringla över olja och klicka över lite smör
Sätt in i ugnen ca 10 minuter
Koka upp vattnet och grönsaksbuljongtärningen i en stor kastrull
Dra kastrullen åt sidan och tillsätt couscousen och rör om
Sätt på lock och låt stå i 10 minuter
Skölj och skär äpple, gurka och sallad i mindre bitar
Blanda om och lägg upp i enskål
Blanda creme fraiche med citronsaft efter smak
Smaka av med svartpeppar och salt
Servera spätta med couscous, äppelsallad och syrlig sås


Solen skiner även idag, så nu ska jag ut och ta vara på dagen.
Sa jag att jag njuter... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar