Jag kom fram till att följande recept kommer funka till studentfesten.
Mangopannacotta
med vanilj
15 portioner
Mangolager
200 g fryst mango, tinad
1 dl mangojuice
1,5 tsk gelatinpulver
1 msk flytande honung
Vaniljlager
7,5 dl grädde
0,5 dl citronsaft
4,5 msk florsocker
3 krm vaniljsocker
4,5 tsk gelatinpulver
Garnering
1 färsk mango, fint tärnad
Granatäpplekärnor
Gör så här
Mixa den tinade mangon till puré
Hetta upp mangojuicen i en kastrull och
blanda ner gelatinpulver och honung
Rör om tills gelatinet är löst
Blanda ner i mangopurén
Fördela i 15 glas, à 10 cl
Ställ glasen på snedden i t ex en äggbricka
Ställ in i kylen minst 2 timmar
Koka upp grädden med citronsaft
Tillsätt florsocker, vaniljsocker och
gelatin
Rör tills allt har löst sig
Häll blandningen över mangolagret
Ställ i kylen ytterligare 2 timmar
Vid servering, garnera med tärnad mango
och granatäpplekärnor
Ett tips för att kunna förbereda och förvara alla dessa små glas i kylen är att köpa plastlock till så man kan stapla dem på varandra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar