Mannen
bjöd på älggryta i söndags.
Härligt långkok som stod och puttrade flera timmar på
spisen.
Mitt bidrag blev en tomatsallad med fetaost.
Tomater av olika sorter
Salladslök
Balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
Persilja
Fetaost
Gör så här
Skär tomat och salladslök i små tärningar
Blanda i en skål och häll över lite balsamvinäger
Salta och peppra
Hacka persilja och blanda ner
Skär fetaosten i små tärningar och vänd försiktigt ner i tomatsalladen
Servera ur skålen eller fördela i portionsglas
Och så gjorde jag en knäckig äppelpaj till
efterrätt.
Tack Katarina för receptet! Lönnsirapen förhöjde verkligen smaken på äpplena :)
Den blev såå god!
Knäckig äppelpaj med lönnsirap
4-5 äpplen
1 dl lönnsirap
125 g smör
2 dl mjöl
0,75 tsk bakpulver
Gör så här
Skala och tärna äpplena
Låt dem puttra i kastrull med 0,5 dl lönnsirap tills de mjuknat
Ös upp i en pajform
Smält smöret i samma kastrull och rör i resterande lönnsirap
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smöret
Ös upp över äpplena
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills pajen fått en gyllenbrun färg
Servera med en klick vispad grädde eller helt naturell
Hur mannen kokade sin älggryta är lite av en hemlighet ;)
Men Google har ju en fantastisk sökfunktion :)
Ha en fin onsdag!
Kul att du gillade pajen. Älggryta kan ju vara så gott. Blev bjuden på en ubderbar en för några år sedan, den var det rejält med kaffe i och jag som alltid reagerar på den beskan kände det inte alls.
SvaraRaderaKaffe i grytan lät ju spännande. Det var det dock inte i mannens, vad jag vet, men en hel del annat smått och gott som kantareller och äppeljuice :)
Radera