onsdag 24 oktober 2018

Fiskgratäng med purjolök, morot och fänkål

Snabb och enkel med en krämig sås smaksatt med svamp och timjan. 
Härlig kombo, va!? Lite smått och gott av varje :)


600 g torskfilé
  0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 morot
  0,5 purjolök
250 g fänkål
2 dl lätt crème fraiche Karljohansvamp & timjan
1 dl matlagningsgrädde
  0,5 msk majsstärkelse
2 dl riven ost


Gör så här
Lägg fisken i en ugnssäker form
Salta och peppra
Skala moroten och skiva den, purjolök och fänkål tunt
Vispa ihop och koka upp crème fraiche, grädde och majsstärkelse
Lägg ner rotsakerna och låt koka ca 5 min
Häll såsen över fisken och strö över osten
Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 min
Servera med pressad potatis eller ris


 Smaklig spis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar