En potatis- och färsgryta på thaivis med, i mitt fall, lammfärs, gul lök, morot, paprika, tomat, vitlök, kokosmjölk, grön curry, chili, limeblad och persilja.
4 portioner
600 g potatisar,
skalade och grovskurna
400 g lammfärs
400 g lammfärs
eller
vegofärs, blandfärs, kycklingfärs, oxfärs
1 röd chili, finhackad
1 röd paprika, finhackad
1 röd chili, finhackad
1 röd paprika, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 morot, finhackad
30 g rotselleri, finhackad
1 morot, finhackad
30 g rotselleri, finhackad
6 msk olivolja
300 g skalade tomater, hackade
300 g skalade tomater, hackade
6 dl vatten
1,75 msk oxfond
2 dl kokosmjölk
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk grön curry
2 limeblad
1 kruka persilja, finhackad
2 limeblad
1 kruka persilja, finhackad
Salt
Svartpeppar
Till servering
Kamutvete
Till servering
Kamutvete
Gör så här
Bryn färsen i hälften av olivoljan
Fräs lök, morot, rotselleri och paprika i resten av olivoljan och blanda i färsen
Häll på vatten, oxfond och tomathacket
Bryn färsen i hälften av olivoljan
Fräs lök, morot, rotselleri och paprika i resten av olivoljan och blanda i färsen
Häll på vatten, oxfond och tomathacket
Låt koka några minuter
Tillsätt
kokosmjölk, potatis och koka upp
Tillsätt resterande ingredienser, utom persilja
Låt stå och puttra på svag värme i ca 30
minuter
Smaka av med salt, svartpeppar och ev mer grön curry
Blanda till sist i persilja
För en simmigare sås går det
bra att reda av med majsstärkelse
Smaklig spis!
Den såg riktigt fräsch ut! Och jag älskar allt-i-ett-rätter!
SvaraRaderaAllt-i-ett tillhör absolut favoriterna 👍
Radera