fredag 16 november 2018

Hembakad calzone med spenat

Hemmagjord pizza går hur snabbt som helst att laga om man använder färdig pizzadeg. En enkel pizzasallad till det så har du middagen till kvällen fixad!
Förra vecka provade jag att göra vegetarisk calzone med spenat, mozzarella och lagrad ost. Det blev riktigt lyckat!


 Hembakad calzone med spenat

1 förp färdig pizzadeg
500 g babyspenat
1 dl vällagrad riven ost
1 kula mozzarella, ca 100 g
Salt
Svartpeppar
1 ägg till pensling
Flingsalt

Enkel pizzasallad
  0,25 litet spetskålshuvud
10 små tomater
0,5 dl rapsolja
0,25 dl vinäger

Rödbetsgroddar

Gör så här
Mjukfräs spenaten i en stekpanna med en klick smör
Salta och peppra
Låt svalna
Riv mozzarellan och blanda med spenaten och 
den vällagrade osten
Sätt ugnen på 225 grader
 Lägg ut pizzadegen på bakplåtspapper, lägg fyllningen på ena halvan och vik över andra deghalvan
Knip ihop kanterna, pensla med ägg och strössla över flingsalt
 Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 minuter
 Strimla kålen fint och blanda med halverade tomater, olja, vinäger och salt 


Ikväll däremot bär det av till huvudstaden för en helg tillsammans med mannen.
Vi har egentligen inga planer för dagen imorgon men det ser ut att bli skapligt väder så det blir nog en tur ut till Djurgården. På kvällen däremot har vi bord bokat på B.A.R och därefter ska vi se musikalen Ghost på China.
En helg som jag har sett fram emot länge. Och nu är den här :)

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar