Den här vegetariska varianten av inlagd senapssill med bitar av aubergine överraskar positivt både vad det gäller smak och konsistens.
Kan rekommenderas om ni letar efter vegetariska alternativ till julbordet.
Vegetarisk senapssill
1 stor aubergine
75 g Philadelphiaost
1 msk vatten
0,5 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
1,5 msk grovkornig dijonsenap
1 tsk klassisk dijonsenap
1 msk honung
Salt
Vitpeppar
1 dl hackad dill
Gör så här
Skiva auberginen i halvcentimeter tjocka skivor
och dela skivorna i sillstora bitar
Koka upp ordentligt med saltat vatten, lägg i auberginebitarna och låt sjuda mjuka ca 3-4 minuter
Låt rinna av och svalna
Vispa Philadelphia mjukt, tillsätt vatten, olja, vinäger, senap och honung
Smaka av med salt och vitpeppar
Vänd ner auberginebitarna och dillen
Låt stå och dra några timmar innan servering så hinner smakerna sätta sig
Spännande med 'sill' gjord på aubergine. Jag ska testa det någon gång, kanske också testa med curryinläggning.
SvaraRaderaTrevlig sida du har!
Tack, Roland :)
RaderaCurryinläggning låter ju spännande. Hojta gärna till om du testar.