onsdag 5 december 2018

Västerbotten och hjortronsill


En spännande och lyckad kombo, hjortron och västerbottenost!
Sill är min absoluta favorit på julbordet och varje år provar jag nya varianter.
5-minuterssillen är så tacksam att använda, 
sill man vänder ihop på nolltid och behöver minimal planering. 

Västerbotten och hjortronsill
4-6 bufféportioner

1 förp 5-minuterssill
1,25 dl majonnäs
1,25 dl turkisk yoghurt
35 g riven västerbottenost
0,25 msk dijonsenap
Lite cayennepeppar
Salt och peppar
Rårörda hjortron 
  
Rårörda hjortron
50 g tinade hjortron 
 1,5 msk socker
Gör så här
Blanda ihop hjortron med socker
Låt stå ca 10 minuter så att sockret löser sig.
Rör om någon gång till

 Gör så här
Låt sillen rinna av ordentligt
Blanda allt och tillsätt sist sillen
 Låt den gärna stå en dag och mogna
Garnera med lite hjortron


2 kommentarer: