Den här veckan, sportlovsveckan, har vi de senaste, si så där, 10 åren åkt på skidsemester till Björnrike. Men inte i år, dels för att vi inte längre är tvungna att åka just på loven när det är som dyrast, barnen är ju vuxna nu, men även för att vi ska besöka dottern om två veckor som är i alperna i år. Det ser jag fram emot :)
Så det är bara att jobba på och hålla ut några veckor till innan det blir dags för vårt årliga avbrott i vardagen.
Apropå vardag och lov så passar gårdagens middag här hemma inte bara efter en tröttsam arbetsdag en vardag utan även efter en sportlovsledig dag i backen.
Den går inte bara snabbt att laga utan passar också att förbereda och värma på.
Kyckling i krämig ajvar med matvete
4 portioner
600 g kycklingfilé, skuren i bitar
200 g champinjoner, skivade
250 g körsbärstomater, halverade
1 gul lök, halverad och tunt skivad
1 burk ajvar relish hot
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl crème fraiche
1 näve ruccola
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Stek lök, svamp och kyckling
Vispa ihop ajvar, crème fraiche, salt och peppar och häll över
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar
Rör ner ruccola och tomater
Servera med kokt matvete och en sallad
Ha en härlig vinterdag om du är sportlovsledig
och en helt ok arbetsdag om du, som jag, ska iväg till jobbet!
Kram Birgitta
4 portioner
600 g kycklingfilé, skuren i bitar
200 g champinjoner, skivade
250 g körsbärstomater, halverade
1 gul lök, halverad och tunt skivad
1 burk ajvar relish hot
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl crème fraiche
1 näve ruccola
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Stek lök, svamp och kyckling
Vispa ihop ajvar, crème fraiche, salt och peppar och häll över
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar
Rör ner ruccola och tomater
Servera med kokt matvete och en sallad
Ha en härlig vinterdag om du är sportlovsledig
och en helt ok arbetsdag om du, som jag, ska iväg till jobbet!
Kram Birgitta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar