onsdag 22 maj 2019

Morotsmuffins med frosting



När jag bakade morotskaka i påskas blev det ett litet av ett misslyckande.
Jag kan avslöja att kakan inte blev helt genomgräddad...
Men det löste jag genom att gröpa ur kakan i mitten och servera den som en kaka som blivit gräddad i en form med hål i mitten :)
Det som då blev var att det blev frosting över, som jag frös in. Och den frostingen gick hur bra som helst att spritsa dessa morotsmuffins med. 


Alltså, frosting går hur bra som helst att frysa. 
Om ni nu inte redan visste det...

Morotsmuffins med frosting
2 st medelstora rivna morötter
100 g smält smör
2 st ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2.5 msk citronsaft
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Frosting
100 g Philadelphiaost
75 g smör
2,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker

Gör så här
Skala och riv morötterna.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Blanda i resten av ingredienserna i ägg- och sockersmeten, även morötterna. 
Vispa inte! Blanda ner allt med en slickepott.
 Fördela i muffinsformar och fyll formarna till två tredjedelar. 
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen och låt vila i kyl tills muffinsen kallnat. 
Bred/spritsa sedan på frostingen och dekorera med lite strössel,
eller rivna morötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar