tisdag 21 maj 2019

Snabblagad vardagsmat - fiskgryta med sparris och salladslök och favoritkryddan dragon


Vardagsmat helt i min smak. Nyttig lättsmält fisk, snabblagad efter en lång dag på jobbet och smaksatt med favoritkryddan dragon

Salta 600 g fisk i kuber.
Skär 250 g färsk sparris och 100 g salladslök i bitar.
Koka upp 2 dl crème fraiche, 1 msk fiskfond, 1 dl vitt vin och 
1 tsk torkad dragon i en gryta. Lägg i fisken.
Låt grytan sjuda på svag värme i 3-4 minuter.
Lägg ner sparris och lök när 1 min återstår.
Servera grytan med kokt potatis.

Har du inget vitt vin hemma 
då går det lika bra att ersätta vinet med citronsaft.  
Ersätt mängden vin med 1/3 citronsaft och 2/3 vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar