söndag 12 maj 2019

Rabarbermums

Äntligen är rabarbersäsongen här!
Och igår kunde vi avnjuta söt-syrliga Rabarbermums till efterrätt :)
Alltså, en rabarberkompott med färskostcrème och mandelbiskvier. Mums!



Rabarbermums
6 portioner

300 g rabarber
1 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 tsk vatten
 Färskostcrème
2 ägg
0,75 dl strösocker
200 g färskost av Philadelphiatyp
Finrivet skal av 1 citron
Topping
Mandelbiskvier 

Gör så här
Skiva rabarbern tunt
Blanda med socker i en kastrull 
Koka i 10 minuter
Blanda potatismjöl och vatten till en redning i en kopp
Dra kastrullen från värmen
Rör ner redningen under omrörning
Ge kompotten ett uppkok
Låt kallna
Skilj äggulor från vitor
Vispa gulor, socker och färskost med elvisp i en skål
Rör ner citronskalet 
Vispa vitorna till hårt skum
Rör försiktigt ner äggvitorna i färskostblandningen
Varva rabarberkompott, mandelbiskvier och 
färskostcrème i sex glas
Toppa med mandelbiskvier


Älskade rabarber!


2 kommentarer:

  1. Ja, älskade rabarber! Jag får från en vän med trädgård och från syrran, inväntar första leveransen när som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte vad som är det bästa med rabarbern, smaken eller att det är det allra första som går att skörda och baka/laga något gott av.
      Jag har inte bakat eller gjort efterrätter på väldigt länge, men nu kom lusten tillbaka igen... :)

      Radera