måndag 20 maj 2019

Sparris- och valnötspaj med spenatsallad

Med färdig pajdeg från kyldisken fixar du paj på nolltid.


1 rulle färdig pajdeg 
1 bunt grön sparris
3 ägg
3 dl mjölk
1 dl riven parmesan
1 tsk salt
0,5 dl valnötter
Spenatsallad 
Bladspenat
Pumpakärnor
Tomat
Olivolja
Salt

Gör så här 
Klä en pajform med degen
Rosta valnötterna i het stekpanna och ställ åt sidan 
Bryt av den träiga delen längst ner på sparrisen
Lägg sparrisarna hela eller delade i pajformen
Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt den rivna parmesanosten och salt
Häll blandningen i pajformen
Grovhacka valnötterna och strö över pajen
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 30 minuter
Servera med spenatsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar