Kardemumma i glass till ljummen rabarber är näst intill oslagbart.
Likaså ljumma rabarber och jordgubbar med vaniljglass, rostad mandelmassa och kardemumma. Mums!
Och vill man göra det extra festligt en dag som i dag, när man har något värt att fira, så kan man riva vit choklad över innan man skjutsar in dem i ugnen.
4-6 portioner
500 g rabarber
250 g jordgubbar
1,5 dl strösocker
(100 g vit choklad)
Glass med rostad mandelmassa
0,5 L vaniljglass, lätt tinad
100 g mandelmassa
1 tsk mortlade kardemummakärnor
Gör så här
Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet
över en plåt med bakplåtspapper
Rosta mitt i ugnen i 200 grader till fin färg
Låt kallna
Rör ihop mandelmassa med glass och kardemumma
Ställ i frysen tills glassen stelnat
Skär rabarbern i 1 cm tjocka skivor
och dela jordgubbarna på mitten
Vänd ihop med sockret
Fördela i fyra värmetåliga portionsformar
Tillaga mitt i ugnen tills rabarbern är mjuk, 10-15 minuter
Servera ljummen med glassen
Hoppas ni får en riktigt härlig nationaldag! Ska ni fira på något särskilt sätt?
Själv ska jag fira den med att bli fin i håret :)
Ha de'!
Åh, mandelmassa, kan det bli bättre:)?! Jag gjorde efterrätt igår på jordgubbar, vaniljglass och limesocker, min mammas paradnummer.
SvaraRaderaKram
Limesocker är ju så gott till jordgubbar och vanilj. Jag brukar mortla med lite mynta också.
RaderaDen kombon har jag inte provat. Men låter väldigt gott. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRaderaTycker absolut att du ska prova. Kram Birgitta
Radera