Skivad blomkål, ett vegetariskt alternativ på grillen
och sallad som passar till allt grillat i sommar,
fisk, fågel, kött och vegetariskt.
fisk, fågel, kött och vegetariskt.
Receptet; Maria Zihammous för tidningen Mer Smak.
4 portioner
1 blomkålshuvud, ca 500 g
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
2 tsk flingsalt
Sommarsallad
1 frp kokta kikärter, sköljda
2 msk olivolja
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
500 g nätmelon
2 inlagda grillade paprikor
50 g körsbärstomater, halverade
1 kruka basilika
Vinägrett
1 citron, finrivet skal och saft
2 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
Salt och svartpeppar
Gör så här
Skär blomkålen i 1 cm tjocka skivor genom roten
och lägg på ett fat
Blanda olja, vitlök, paprikapulver, koriander och salt
Häll oljan över blomkålen och vänd skivorna så de blir helt täckta runt om
Sätt ugnen på 200 grader
Vänd runt kikärterna med olja, chilipulver och salt på en plåt
Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 minuter
Skär melonen i bitar och strimla paprikan
Lägg melon, paprika och tomater på ett fat
Toppa med kikärter och basilikablad
Blanda ingredienserna till vinägretten
och smaka av med salt och peppar
Grilla blomkålsskivorna tills de fått fin färg
och är genommjuka
Ringla vinägretten över salladen och servera med blomkålen
Servera gärna med en klick grekisk yoghurt med mosad fetaost till
Servera gärna med en klick grekisk yoghurt med mosad fetaost till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar