Skivade nektariner på en bädd
av smördeg och riven mandelmassa.
Toppade med valnötssmul.
En
nektarinpaj serverad med vaniljglass
3 plattor smördeg
Fyllning
100 g mandelmassa
5 nektariner
Smulor
0,5 dl valnötter
0,5 dl socker
0,75 dl vetemjöl
50 g smör
0,75 dl vetemjöl
50 g smör
Gör så här
- Värm ugnen till 225 graderKavla ut smördegen och fodra en pajform med löstagbar kant
Grädda i cirka 5-8 minuter och ta ut formenSänk temperaturen till 200 grader
FyllningRiv mandelmassan fint och strö över smördegen
Dela och kärna ur nektarinernaSkär i tunna skivor och lägg omlott på mandelmassan
SmulorRosta valnötterna lätt i en stekpannaHacka nötterna och lägg dem i en bunke
Tillsätt socker och vetemjölSkär smöret i kuber och finfördela allt i bunken till en grynig massa
Strö smulorna över pajen,låt gärna nektarinerna synas lite i mitten, och grädda i 15-20 minuter
Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar