Allt tillagas på plåten och är klart inom loppet av 20
min.
Middag på en plåt
4 personer
2 paket halloumi, skuren i stänger
1 paket chorizo (brukar ligga 3 korvar i ett paket)
12-15 små färskpotatisar, delade på hälften
10-12 små champinjoner
3 st färsklökar, delade i kvartar
2 st röda paprikor, i bitar
1 gul paprika, i bitar
ca 15 cocktailtomater
0,5-1 tsk torkad oregano, att strö över
2 msk olja, att ringla över
Salt
Vitlök- & basilikasås
2 dl crème fraiche
1 riven större vitlöksklyfta
6-8 blad färska basilikablad, finhackade
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak
2 paket halloumi, skuren i stänger
1 paket chorizo (brukar ligga 3 korvar i ett paket)
12-15 små färskpotatisar, delade på hälften
10-12 små champinjoner
3 st färsklökar, delade i kvartar
2 st röda paprikor, i bitar
1 gul paprika, i bitar
ca 15 cocktailtomater
0,5-1 tsk torkad oregano, att strö över
2 msk olja, att ringla över
Salt
Vitlök- & basilikasås
2 dl crème fraiche
1 riven större vitlöksklyfta
6-8 blad färska basilikablad, finhackade
Salt, efter smak
Nymalen svartpeppar, efter smak
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader varmluft och ta fram en
plåt.
Tvätta champinjonerna noga och
skär grönsakerna och korven i jämnstora bitar.
Lägg allt på plåten förutom cocktailtomaterna.
(Dom lägger man på när det är 10 min kvar i ugnen.)
(Dom lägger man på när det är 10 min kvar i ugnen.)
Ringla över olja, strö på torkad oregano, salta och
dra något varv med svartpepparkvarnen över.
Sätt in i ugnen i 20 min. dra något varv med svartpepparkvarnen över.
(När 10 min gått, släng på cocktailtomaterna.)
Blanda under tiden ihop vitlök- & basilikasåsen, smaka av!
Stek halloumin i en torr stekpanna på medelhög värme tills
vätskan ”dunstat”.
När den dunstat och plåten har ca 5 min kvar i ugnen,
öppna luckan och fördela ut halloumin uppe på och låt bakas ca 5 min.
När den dunstat och plåten har ca 5 min kvar i ugnen,
öppna luckan och fördela ut halloumin uppe på och låt bakas ca 5 min.
Känn med sticka i potatisen så den är färdig.
Sätt fram hela plåten på bordet och servera med den goda basilikasåsen.
Vilket fantastiskt recept! Fler såna, tack:)! Det kommer att bli en hit i Spanien, där vi är många och det måste gå fort med maten för alla (tonåringarna) är ständigt utsvultna!
SvaraRaderaSka bli :)
Radera