lördag 15 juni 2019

Smulpaj med rabarber

Ett snabbt sätt att fixa gott till fikat - smulpaj.
Använd frukt/bär som finns hemma och häll i en pajform. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl och havregryn. Klicka ut smuldegen över frukten/bären i formen och sedan skjuts in i ugnen i 20 minuter. Under tiden pajen står i ugnen sätter du på kaffe och rör till en vaniljsås eller tar fram glass ur frysen. 
Snabbt och enkelt när man får oväntat besök eller bara är sugen på något gott.

Rabarberpaj med smuldeg

Smuldeg
100 g smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
Rabarberfyllning
1 L rabarber, skuren i skivor
2 dl dl socker
1 msk potatismjöl

Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en bunke
Lägg rabarbern sedan i en pajform
Fördela smuldegen över fyllningen
Grädda i 225 grader i 20 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar