tisdag 24 september 2019

Lax och grönsaker i krämig ajvar

Det blev ajvar kvar sedan middagen igår så idag blev det en krämig laxgryta med champinjoner, grönsaker och ajvar till middag. Same same but different :) Gott!


4-6 portioner

200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
600 g laxfilé 
1 gul lök
1 msk smör
1 burk ajvar relish (à 340 g)
2 dl crème fraiche
  0,5 tsk salt 
0,5 tsk peppar
1 påse färsk bladspenat (à 70 g) 

Gör så här
Skiva svampen och halvera tomaterna
Skala, halvera och skiva löken tunt
Skär laxen i 2-3 cm stora bitar
Stek svamp och lök i smör i en stor stekpanna
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, salt och peppar
Häll över och låt allt koka upp
Tillsätt laxbitarna.
Låt småputtra några minuter tills fisken är klar, ca 4 minuter
Rör ner bladspenat och tomater
Servera med jasminris 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar