Det blev ajvar kvar sedan middagen igår så idag blev det en krämig laxgryta med champinjoner, grönsaker och ajvar till middag. Same same but different :) Gott!
4-6 portioner
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
600 g laxfilé
250 g körsbärstomater
600 g laxfilé
1 gul lök
1 msk smör
1 burk ajvar relish (à 340 g)
2 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
1 msk smör
1 burk ajvar relish (à 340 g)
2 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
1 påse färsk bladspenat (à 70 g)
1 påse färsk bladspenat (à 70 g)
Gör så här
Skiva svampen och halvera tomaterna
Skala, halvera och skiva löken tunt
Skär laxen i 2-3 cm stora bitar
Stek svamp och lök i smör i en stor stekpanna
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, salt och peppar
Häll över och låt allt koka upp
Tillsätt laxbitarna.
Låt
småputtra några minuter tills fisken är klar, ca 4 minuter
Rör ner
bladspenat och tomater
Servera med jasminris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar