Så kika in hos Zeinas Kitchen för inspiration till matlagning från andra kulturer.
6-8 portioner
4 st kycklingfiléer
5 dl crème fraiche (34% fetthalt)
150 g fetaost
1-2 vitlöksklyftor
4 msk ajvar
Salt och peppar
Olja till stekning
5 dl crème fraiche (34% fetthalt)
150 g fetaost
1-2 vitlöksklyftor
4 msk ajvar
Salt och peppar
Olja till stekning
Gör så här
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar
Krydda runt om med salt och peppar
Hetta upp olja i en stekpanna och
stek kycklingen tills den får färg på
båda sidor
Lägg kycklingen i en ugnsform
Blanda crème fraiche, smulad fetaost, riven
vitlök och
ajvar i en skål
Smaka av med salt och peppar
Häll såsen
över kycklingen
Tillaga mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 min
Servera med önskat
tillbehör och sallad
Garnera med färska örter efter smak,
basilika, persilja, timjan, rosmarin...
Jag tog persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar