Gårdagens lättviktssoppa.
Jag brukar inte direkt vara den som propagerar för dieter och "smalmat", utan tvärtom rekommendera att äta varierat och lite av allt. Men efter sommarens lata dagar och allt för god mat börjar kläderna sitta åt...
Därför fick en tidning med texten Kickstart och 85 smala recept följa med hem från affären. Så nu kommer jag snart vara i superform, som tidningen lovar ;)
Fisken går att byta ut mot kyckling. Låt den då fräsa med bland squashen och löken och byt ut fiskfonden mot kycklingfond.
4 portioner
Tärna 450 g squash och 2 gula lökar och fräs dem lätt i olja tillsammans med skal från 1 lime. Tillsätt 3 krm torkad ingefära och låt fräsa med ett par minuter.
Tillsätt 1,5 L vatten, 4 msk fiskfond, 1 dl fullkornsris och saften från 1 lime.
Låt soppan småsjuda i 25 minuter.
Skiva 1 purjolök och strimla 2 röda paprikor och vänd ner i soppan.
Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tillsätt 600 g lax i bitar. Låt koka upp och dra sedan kastrullen av värmen och låt stå i ca 5 minuter tills laxen är färdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar