Förra veckan lagade jag lingonlax.
Idag kryddade jag laxen med kryddpeppar och paprika.
Idag kryddade jag laxen med kryddpeppar och paprika.
4 portioner
450 g lax
1,5 tsk malen kryddpeppar
1,5 tsk paprikapulver
3 krm salt
1 liten rödlök
saft och skal från 1 lime
3 burkar kokta svarta bönor, à 410 g
10 körsbärstomater
2 avokador
3 dl fryst och tinad mango i bitar
1 dl korianderblad
1 dl myntablad
1 pkt fetaost, à 150 g
Gör så här
Om laxen är i en stor bit dela den i två för att förkorta tillagningstiden
Smörj in laxen med kryddpeppar, paprika och salt
och lägg i en ugnsfast form
Baka laxen i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter
Baka laxen i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter
Har du en termometer så kör tills innertemperaturen är 56 grader,
då är laxen perfekt
Under tiden laxen är i ugnen, finhacka rödlöken
Under tiden laxen är i ugnen, finhacka rödlöken
Lägg i en salladsskål och riv över limeskal och
pressa över limesaft
Skölj bönorna i kallt vatten och lägg i skålen
Skölj bönorna i kallt vatten och lägg i skålen
Kvarta tomaterna och lägg i skålen
Dela
avokadon i kuber och lägg i den och mangon
Finhacka örterna och lägg ner dem också
Finhacka örterna och lägg ner dem också
Blanda om
Smula över fetaosten och servera salladen med laxen
Smula över fetaosten och servera salladen med laxen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar